Revista PERPJEKJA

LOADING
PREV
NEXT
http://revistaperpjekja.org/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/333134Banner_.png

Fac sapias et liber eris

  Bëhu i ditur që të jesh i lirë

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Struktura Familjare në Shqipëri rreth Vitit 1918
E Mërkurë, 24 Jan 2018
E Enjte, 22 Maj 2014 13:39

Struktura Familjare në Shqipëri rreth Vitit 1918

Ky artikull ka për qëllim zbardhjen e strukturës familjare të shoqërisë shqiptare në dekadën e dytë të shek XX, bazuar mbi të dhënat e censusit të 1918-ës. Në të do të përpiqem të krahasoj strukturën shtëpiake të popullsisë së Shqipërisë me teoritë mbi familjen dhe strukturat shtëpiake të Europës Juglindore dhe Ballkanit.

Analiza e këtij artikulli do të bazohet kryesisht mbi analizat statistikore të të dhënave të Regjistrimit të popullsisë në vitin 1918, regjistrim i kryer nga trupat austro-hungareze përgjatë Luftës së Parë Botërore në zonën e tyre të administrimit ushtarak në Shqipëri. Ky census përbën dhe burimin kryesor demografik për analizën e strukturës familjare dhe shtëpiake të popullsisë shqiptare gjatë dekadës së dytë të shek. XX.