Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Njoftime
E Enjte, 22 Shk 2018
Njoftime
E Premte, 14 Qershor 2013 08:02

Numri 30-31 i Revistës Përpjekja

Publikuar në Njoftime Shkruar nga Revista Përpjekja

Doli në shtyp numri 30-31 i Revistës Përpjekja, dedikuar ngjarjeve historike rreth shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë. Revista mund të gjendet tek libraritë "E Përshtashme", Albania dhe Adrion në Tiranë.

E Hënë, 03 Qershor 2013 19:46

Revista Përpjekja në panarin e librit në Prishtinë

Publikuar në Njoftime Shkruar nga Revista Përpjekja

Nga datat 3-9 Qershor mbahet në Prishtinë Panairi i librit. Të interesuarit mund ta gjejnë Revistën Përpjekja në stendën e shtëpisë botuese "Pika pa sipërfaqe".

 

E Enjte, 27 Dhjetor 2012 19:30

Call for papers

Publikuar në Njoftime Shkruar nga Revista Përpjekja

On March the 1st will take place in Vienna, the workshop “New Research Paths on Contemporary Albanian History: Methodologies, Concepts, Theories and Topics in International Contemporary Historiography and Their Value for Albanian Historiography”.

 

Encouraged to participate are young scholars dealing with methodological or theoretical tools and concepts widespread in the International Historiography (or neighboring disciplines) and how they are applied in their own research of a topic related to Albanian Contemporary History. The presentations will be published in a special edition of “Perpjekja”.

E Mërkurë, 10 Tetor 2012 07:53

Historia e Shqiptarëve. Gjendja dhe perspektiva e studimit

Publikuar në Njoftime Shkruar nga Revista Përpjekja
Përpjekja sjell në shqip “Historia e Shqiptarëve. Gjendja dhe perspektiva e studimit” (Botimet Përpjekja, Tiranë 2012), një përmbledhje ligjëratash të historianëve dhe specialistëve të huaj mbi aspekte të historisë së shqiptarëve. Këto ligjërata janë mbajtur në tubimin që ka organizuar Instituti i Studimeve Shqiptare të Mynihut dhe Instituti i Historisë së Evropës Lindore të Universitetit të Vjenës, në dhjetor 2006 dhe përfaqësojnë një vështrim nga jashtë të problematikës në të cilën ndodhen shkencat shqiptare të historisë, me synimin për të krijuar një bazë për diskutime të mëvonshme me studiuesit shqiptarë.   Mes ligjëruesve janë: Peter Bartl, Nathalie Clayer, Konrad Clewing, Robert Elsie, Bernd J. Fischer, Markus Koller, Noel Malcolm, Joachim Matzinger, Robert Pichler, Michael Schmidt-Neke, Oliver Jens Schmitt, Stefan Schumacher dhe Stephanie Schwandner-Sievers. Libri u përgatit nga Oliver Jens Schmitt dhe Eva Anne Frantz dhe u përkthye në shqip prej Pandeli Panit dhe Artan Putos. Libri gjendet në libraritë kryesore të Tiranës.
Faqja 2 nga 2