Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Martë, 26 Tet 2021
E Hënë, 17 Tetor 2011 08:54

Juri Golec

Kjo novelë është shkruar në periudhën 1983 - 1984 dhe i përket ansamblit të tregimeve që formojnë librin Enciklopedia e të vdekurve, por Danilo Kishit i pëlqente ta ndante nga kjo përmbledhje, me sa duket për arsye të ekuilibrit stilistik: në fakt,

është fjala për një tekst autobiografik, ku pjesa imagjinare zë më pak vend se në novelat e tjera të librit. Eshtë i vetmi tekst i tij që e vendos ngjarjen në Parisin e sotëm - pra në universin konkret ku jetonte shkrimtari jugosllav.