Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Mërkurë, 27 Tet 2021
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:11

Feja e shqiptarit është shqiptaria: mit apo konstruktim historik

Ky shkrim është një përpjekje për të shpjeguar natyrën dhe rolin që shqiptarizmi ka luajtur në periudha të ndryshme të historisë së Shqipërisë. Ne do të shqyrtojmë nëse ai është një mit, i ardhur nga një trashëgimi e kulturës dhe e traditës, apo kemi të bëjmë me një produkt ideologjik të shfaqur në një moment të caktuar historik.