Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Mërkurë, 08 Dhj 2021
E Premte, 21 Tetor 2011 08:55

Midis lokales dhe universales

I ftuar nga Literaturhause e Hamburgut të shkruaj mbi çfarë është evropiane në veprën time?, duke ravguar në hapësirën mendore ku takohet procesi krijues i veprës me kujtimet e vendit dhe të kohës kur zhvillohet ky

proces, mendja më ndali në burgun e Burrelit, ku, gjatë viteve 1988 - 1991, kam shkruar romanin tim të parë  Ploja e Mbrame dhe ditarin e mbajtur në vitin e fundit të burgut tim 1990 -1991, të botuar më vonë me titullin Në vitin e 17.