Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Martë, 26 Tet 2021
E Premte, 21 Tetor 2011 20:54

Evropa Qendrore dhe Lindore: Zgjerimi dhe kultura

Në artikullin e tij LINDJE PERËNDIM- e thëna dhe e pathëna (ESTOUEST- le dit et le non dit, historiani polak Francizek Draus vë në dukje se Evropa Lindore dhe ajo perëndimore kanë perceptime të ndryshme mbi

procesin e hyrjes. Nëse një perëndimor shqetësohet kryesisht lidhur me ndërlikimet e procesit përmes të cilit duhet kaluar, vendet lindore i kushtojnë rëndësi aktit historik të drejtësisë njohjes së detyrimit moral ndaj njerëzve që për gjysmë shekulli jetuan nën regjimet komuniste.