Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Mërkurë, 07 Qsh 2023
E Shtunë, 22 Tetor 2011 10:36

Globalizimi dhe përparimi zhgënjyes i Shqipërisë

I dashur Zoti Lubonja,

Unë po shkruaj këtë letër në raport me editorialin në botimin më të fundit të revistës Perpjekja (numri 17, vërë 2003) me titullin Shqipëria dhe Globalizmi. Në fillim, dua të them se më pëlqeu të lexoja artikullin dhe se mirëpres nisjen e një debati të duhur për efektet e globalizimit në Shqiperi. Editoriali juaj ofron një përmbledhje shumë të mirë të tre sferave kryesore të globalizimit ekonomike, kulturale dhe politike dhe ju e shpjegoni shumë qartë lidhjen midis zhvillimeve në nivelin global dhe tranzicionit në çdo nga keto sfera në Shqipëri. Shpresoj që do të ketë më shumë kontribute mbi këtë debat në shypin shqiptar në muajt dhe vitët e ardhshme! Mirëpo, nuk jam i bindur nga disa prej argumenteve që ju paraqisni ne lidhje me marrëdhenien midis globalizimit ekonomik dhe përparimit zhgënjyes të Shqipërisë që prej rënies së komunizimit në vitën 1991.

 

Më tepër në këtë kategori: « Sami Frashëri apo Shemsedin Sami?