Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Njoftime » Historia e Shqiptarëve. Gjendja dhe perspektiva e studimit
E Dielë, 05 Dhj 2021
E Mërkurë, 10 Tetor 2012 07:53

Historia e Shqiptarëve. Gjendja dhe perspektiva e studimit

Përpjekja sjell në shqip “Historia e Shqiptarëve. Gjendja dhe perspektiva e studimit” (Botimet Përpjekja, Tiranë 2012), një përmbledhje ligjëratash të historianëve dhe specialistëve të huaj mbi aspekte të historisë së shqiptarëve. Këto ligjërata janë mbajtur në tubimin që ka organizuar Instituti i Studimeve Shqiptare të Mynihut dhe Instituti i Historisë së Evropës Lindore të Universitetit të Vjenës, në dhjetor 2006 dhe përfaqësojnë një vështrim nga jashtë të problematikës në të cilën ndodhen shkencat shqiptare të historisë, me synimin për të krijuar një bazë për diskutime të mëvonshme me studiuesit shqiptarë.   Mes ligjëruesve janë: Peter Bartl, Nathalie Clayer, Konrad Clewing, Robert Elsie, Bernd J. Fischer, Markus Koller, Noel Malcolm, Joachim Matzinger, Robert Pichler, Michael Schmidt-Neke, Oliver Jens Schmitt, Stefan Schumacher dhe Stephanie Schwandner-Sievers. Libri u përgatit nga Oliver Jens Schmitt dhe Eva Anne Frantz dhe u përkthye në shqip prej Pandeli Panit dhe Artan Putos. Libri gjendet në libraritë kryesore të Tiranës.
Modifikuar së fundi më E Premte, 04 Janar 2013 10:11