Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Shtunë, 02 Dhj 2023
E Mërkurë, 22 Maj 2013 07:24

Austro-Hungaria dhe Shqipëria (1878-1914)

Në pjesën e parë të punimit shpjegohet pse dhe si Shqipëria fitoi, përherë e më tepër, rëndësi për politikën e jashtme të Austro-Hungarisë, si dhe rolin që ka luajtur Shqipëria në diplomacinë e konferencave të Fuqive të Mëdha. Vitet 1912-1914, hapësirë kohore kaq e rëndësishme në historinë e formimit të shtetit shqiptar në prag të Luftës së Parë Botërore, pothuajse nuk janë hulumtuar fare nga historianët e huaj. Në pjesën e dytë reflektohet pikërisht mbi Shqipërinë në vitet 1912-14.