Revista PERPJEKJA

LOADING
PREV
NEXT
https://revistaperpjekja.org/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/696447kopertina_36_37.jpg

Fac sapias et liber eris

  Bëhu i ditur që të jesh i lirë

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 30-31 » Austro-Hungaria dhe Shqipëria (1878-1914)
E Mërkurë, 27 Tet 2021
E Mërkurë, 22 Maj 2013 07:24

Austro-Hungaria dhe Shqipëria (1878-1914)

Në pjesën e parë të punimit shpjegohet pse dhe si Shqipëria fitoi, përherë e më tepër, rëndësi për politikën e jashtme të Austro-Hungarisë, si dhe rolin që ka luajtur Shqipëria në diplomacinë e konferencave të Fuqive të Mëdha. Vitet 1912-1914, hapësirë kohore kaq e rëndësishme në historinë e formimit të shtetit shqiptar në prag të Luftës së Parë Botërore, pothuajse nuk janë hulumtuar fare nga historianët e huaj. Në pjesën e dytë reflektohet pikërisht mbi Shqipërinë në vitet 1912-14.