Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Hënë, 24 Qsh 2024
E Mërkurë, 22 Maj 2013 07:29

Lufta e Parë Ballkanike dhe Shqiptarët - Një Kontribut për Historinë e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë (28 Nëntor 1912)

 

Në bazë të burimeve austro-hungareze që në dispozicion, përpiqet të gjenden përgjigje për disa nënpyetje, të përcaktohet një kronologji të ngjarjeve të vjeshtës së vitit 1912 dhe të rindërtohen rrethanat lokale të shpalljes së pavarësisë dhe listës “e themeluesve të kombit.”