Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore
Wednesday, 07 Jun 2023
Sunday, 09 October 2011 08:53

Komandati legjendar: Ndërtimi i një master-narracioni shqiptar në Kosovën e pasluftës

Konstruktimi në vazhdim pas lufte i dëshmorëve, kujtesës dhe kombit shqiptar në Kosovë ka prodhuar trope ikonike të rezistencës militante të unitetit dhe të pavarësisë kombëtare. Ky vlerësim kritik interpretues, i mbështetur në vite të tërë të angazhimit etnografik dhe politik të autorëve me shqiptarët e Kosovës së pasluftës, fokusohet në krijimin e një master- narrative të përqendruar në flijimin sublim të udhëheqësit kryengritës të UÇK-së, Adem Jashari, i njohur si Komandanti Legjendar.