Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 26-27
E Martë, 26 Tet 2021

Nr. 26-27

E Hënë, 31 Tetor 2011 19:11

Poezi

Publikuar në Nr. 26-27 Shkruar nga Luan Xhuli
Shoku im, shkon të shohë nënën
Pothuajse gjysma e të gjithë shqiptarëve janë larguar nga vendi gjatë dy dekadave qysh prej rënies së komunizmit. Midis tyre, emigrantët në SHBA kanë qenë grupi i tretë për nga madhësia. Ky studim tregon dhe interpreton përvojat e këtij grupi emigrantësh të brezit të parë, dhe në të mbizotëron pikëpamja subjektive e autorit.
E Premte, 25 Shkurt 2011 10:16

Migrimi i shqiptarëve të pas 90-ës në Londër

Publikuar në Nr. 26-27 Shkruar nga Zana Vathi
Studimet për migracionin dhe integrimin e minoriteteve etnike kanë vënë në dukje mungesën e kërkimeve për emigrantët “e rinj” që mbërritën pas fillimit të viteve ’90 në Britani.
E Premte, 25 Shkurt 2011 10:16

Delja e zezë mes nesh

Publikuar në Nr. 26-27 Shkruar nga Albana Rexhepaj
Më 28 nëntor 2010, 52.9 % e votuesve zviceranë dhe 17 prej 24 kantoneve të Zvicrës votuan pro referendumit të Partisë Popullore Zvicerane (SVP) që bën thirrje për deportimin automatik të të huajve të dënuar për krime që shkojnë nga vrasja dhe përdhunimi e deri tek shitja e drogës dhe mashtrimi me sigurime shoqërore.
E Hënë, 31 Tetor 2011 19:17

Poezi

Publikuar në Nr. 26-27 Shkruar nga Albana Shala
Albemigrant
Faqja 3 nga 5