Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 26-27
E Martë, 26 Tet 2021

Nr. 26-27

Rënia e Murit të Berlinit që simbolizoi rrëzimin e sistemit socialist në Evropën Qendrore dhe Lindore, u pa me shqetësim nga disa prej autorëve të politikave në Evropën Perëndimore, që parashikuan një “përmbytje” potenciale të vendeve të tyre të kamura prej imigrantëve.
Për shkak të strukturës patrilineale dhe patriarkale të shoqërisë tradicionale shqiptare, rrjetet e solidaritetit midis grave të martuara fshatare në Shqipëri dhe familjes së origjinës së tyre kanë qenë të kufizuara deri në kohët e fundit.
E Hënë, 31 Tetor 2011 19:21

Poezi

Publikuar në Nr. 26-27 Shkruar nga Giuseppina Demetra Schiro
Pashkët
Schwandner-Sievers hulumton situatën e kthimit dhe rreziqet e ritrafikimit të azikërkuesve shqiptare në Britaninë e Madhe nëqoftëse ato deportohen në Shqipëri.
E Premte, 25 Shkurt 2011 10:19

Trajektoret psiko-sociale të trafikantëve shqiptarë

Publikuar në Nr. 26-27 Shkruar nga Nicola Mai
Artikulli i Nick Mai-t përmbledh rezultatet e një kërkimi pilot të kohëve të fundit (2008) të ndërmarrë në Itali dhe Shqipëri për profilin psikosocial të burrave të përzierë si agjentë në aktivitetet ndërkombëtare të seksit.
Faqja 4 nga 5