Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Të reja
E Hënë, 29 Nën 2021

Të reja

Doli numri 26-27 i revistës Përpjekja, “Mërgimi shqiptar pas vitit 1990”. Në këtë vëllim analizohen nga këndvështrime të ndryshme, historitë dhe dilemat social-kulturore, ekonomike e politike të emigrantëve të pas 90-ës, në lidhje me vendin e origjinës dhe destinacionet e ndryshme nëpër botë.

E Dielë, 16 Janar 2011 10:10

Në fillimet e nacionalizmit shqiptar

Shkruar nga Fatos Lubonja

Libri "Në fillimet e ncionalizmit shqiptar" tregon historinë e afirmimit të identitetit kombëtar shqiptar në kuptimin modern të termit, sipas konceptit konstruktivist, që është përpunuar gjerësisht nga Eric Hobsbawm etj. dhe që përbën sot qasjen bashkëkohore ndaj historisë.