Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Të reja
Tuesday, 18 Jan 2022

Të reja

Doli numri 26-27 i revistës Përpjekja, “Mërgimi shqiptar pas vitit 1990”. Në këtë vëllim analizohen nga këndvështrime të ndryshme, historitë dhe dilemat social-kulturore, ekonomike e politike të emigrantëve të pas 90-ës, në lidhje me vendin e origjinës dhe destinacionet e ndryshme nëpër botë.

Sunday, 16 January 2011 10:10

Në fillimet e nacionalizmit shqiptar

Written by Fatos Lubonja

Libri "Në fillimet e ncionalizmit shqiptar" tregon historinë e afirmimit të identitetit kombëtar shqiptar në kuptimin modern të termit, sipas konceptit konstruktivist, që është përpunuar gjerësisht nga Eric Hobsbawm etj. dhe që përbën sot qasjen bashkëkohore ndaj historisë.