Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 1
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 1

E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:11

Skënderbeu

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Alessandro Cutulo
Gjergj Kastrioti nxitonte drejt tokave të tij sepse kishte marrë vesh që një ushtri turke po përparonte me hapa të mëdha në drejtim të Dibrës se Sipërme duke përfituar prej mungesës së kreut vendas,disi të frikësuar. Në të vërtetë bëhej fjalë per dy
E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:14

Kujdes kolerikët - mund të shndërrohen në despotë

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Francesco Alberoni
Pjesa më e madhe e qënieve njerëzore kanë qëndrime koherente, të parashikueshme dhe logjike. Përgjithësisht, mund të thuhet edhe që nuk janë shumë agresive. Ndonëse mund të kenë shpërthime inati dhe ndjenja zilie, zakonisht, përpiqen të
E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:18

Mbi burimet intelektuale të ideologjisë marksist-leniniste

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Fatos Lubonja
Solzhenicin: Kjo gënjeshtër e përgjithshme, e imponuar, e detyrueshme është aspekti më i tmerrshëm i jetës së njeriut në vendin tuaj. Është diçka shumë më e keqe se sa të gjitha fatkeqësitë materiale, edhe më e keqe sesa mungesa e çdo lirie
E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:21

Historia e filozofisë evropiane nga rilindja e këtej

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Alfred Weber, Denis Huisman
Ndërsa etapat e para të filozofisë evropiane - të Antikitetit dhe Mesjetës - mbajnë vulën e dogmatizmit, d.m.th. të atij mendimi që beson në ekzistencën e një të vërtete të përgjithshme, universale dhe të domosdoshme si dhe në kërkimin e
Faqja 3 nga 3