Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 1
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 1

E Shtunë, 08 Tetor 2011 20:40

Katërqind vjet letratyre shqipe

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Namik Resuli
Një zonjushë fisnike më pyeti, më parë se te filloja këto mësime hyrëse mbi historigrafinë e letratyrës shqipe, a gjendet sot në shitje një histori italishte e kësaj letratyre. Jam i lumtur t i pergjigjem kësaj zonjushe se më së fundi kemi edhe
E Shtunë, 08 Tetor 2011 20:51

Lirikat e burgut

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Gjergj Peçi
Nga Gjergj Peçi
E Shtunë, 08 Tetor 2011 20:59

Duar nëpër kohë

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Fron Nazi
E mbaj mend veten ashtu, fëmijë, të ngërthyer mes krenarisë së tim eti dhe rrëmujës zhauritëse të stacionit. Isha një ndër fëmijët e vegjël të kësaj bote që shtrëngonte fort një dorë të ngrohtë. Asgjë s kishte rëndësi veç asaj dore të madhe, të
E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:03

Kalvari i mundimeve

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Perikli Jorgoni
Nga Perikli Jorgoni
E Shtunë, 08 Tetor 2011 21:06

Forma e shpatës

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Jorge Luis Borges
Për E. H. M.
Faqja 2 nga 3