Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 1
E Shtunë, 02 Dhj 2023

Nr. 1

E Premte, 30 Shtator 2011 21:12

Editorial: Ç'synon "Përpjekja"

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Fatos Lubonja
Fac sapias et liber eris (Bëhu i ditur të jesh i lirë) Kjo krizë na duket se bëhet edhe më e spikatur nga fakti se shqiptarët, duke qenë një popull që nuk i përket asnjërit prej grupimev të mëdha të familjes së popujve indo-evropianë, dhe duke qenë relativisht i vogël në numur, e kanë edhe më të
E Premte, 30 Shtator 2011 21:23

Ende në liri të kërcënuar

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Fatos Lubonja
Me përjashtim të ndokujt që ka vizituar Shqipërinë apo që të njeh personalisht, kur thua në biseda me të huaj se je shqiptar, shumicës prej atyre që e dinë se ç'është dhe ku bie Shqipëria u dalin menjëherë
E Premte, 30 Shtator 2011 21:30

Ne sot kemi më shumë përvuajtsi dhe më pak iluzione

Publikuar në Nr. 1 Shkruar nga Adam Michnik, Jürgen Habermas
Jurgen Habermas bisedon me Adam Miçnik
Le të vimë tani në themën kryesore: Ç'ndryshim ka midis nocioneve të Politikës dhe të Kulturës? Ç'është Politika? Ç'është kultura? Dhe sidomos ç'do me thënë të merresh me kulturë pa bërë politikë? Çdo shoqëri çfaq dy farë vullnetesh sociale. E
Fakti që unë arrita të bëhem ithtar i demokracisë është rezultat i bindjeve që nuk e pata të lehtë t'i përvehtësoja, madje që fillimisht ishin të huaja për mua, ngase isha rritur dhe edukuar me traditat shpirtërore të filistinizmit gjerman. Por unë
Faqja 1 nga 3