Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Nr. 1
Monday, 11 Dec 2023

Nr. 1

Friday, 30 September 2011 21:12

Editorial: Ç'synon "Përpjekja"

Published in Nr. 1 Written by Fatos Lubonja
Fac sapias et liber eris (Bëhu i ditur të jesh i lirë) Kjo krizë na duket se bëhet edhe më e spikatur nga fakti se shqiptarët, duke qenë një popull që nuk i përket asnjërit prej grupimev të mëdha të familjes së popujve indo-evropianë, dhe duke qenë relativisht i vogël në numur, e kanë edhe më të
Friday, 30 September 2011 21:23

Ende në liri të kërcënuar

Published in Nr. 1 Written by Fatos Lubonja
Me përjashtim të ndokujt që ka vizituar Shqipërinë apo që të njeh personalisht, kur thua në biseda me të huaj se je shqiptar, shumicës prej atyre që e dinë se ç'është dhe ku bie Shqipëria u dalin menjëherë
Jurgen Habermas bisedon me Adam Miçnik
Le të vimë tani në themën kryesore: Ç'ndryshim ka midis nocioneve të Politikës dhe të Kulturës? Ç'është Politika? Ç'është kultura? Dhe sidomos ç'do me thënë të merresh me kulturë pa bërë politikë? Çdo shoqëri çfaq dy farë vullnetesh sociale. E
Fakti që unë arrita të bëhem ithtar i demokracisë është rezultat i bindjeve që nuk e pata të lehtë t'i përvehtësoja, madje që fillimisht ishin të huaja për mua, ngase isha rritur dhe edukuar me traditat shpirtërore të filistinizmit gjerman. Por unë
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 3