Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 3
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 3

E Dielë, 09 Tetor 2011 19:42

Invictus

Publikuar në Nr. 3 Shkruar nga W. E. Henley
Out of the night that covers meBlack as the pit from pole to pole
E Dielë, 09 Tetor 2011 19:44

A janë shqiptarët pasardhësit e ilirëve apo të trakasve

Publikuar në Nr. 3 Shkruar nga Gustav Weigandt
Letra IV e Ardian Klosit, që u botua në numrin e kaluar të revistës, ka bërë që të na drejtohen vërejtje për polemikën e tij me Rexhep Ismailin lidhur me etnogjenezën dhe vendndodhjen e shqiptarëve në kohët e para. Nga sa kemi mundur të njihemi
E Dielë, 09 Tetor 2011 19:47

Problemet e Shqipërisë indipedente

Publikuar në Nr. 3 Shkruar nga Lumo Skëndo
Lufta europiane dhe ikja e mbretit e bënë Shqipërinë një shesh të lirë për mësyjtjet dhe okupimet e huaja: Italia në Vlorë, Greqia në Korçë dhe Gjirokastër, Malazestë nga veriu, Sërbët nga veriu dhe verilindja. Të hyrët e Bullgarisë në luftë solli edhe
E Dielë, 09 Tetor 2011 20:02

Disa plane për emigrimin e çifutëve në Shqipëri

Publikuar në Nr. 3 Shkruar nga Artan Puto
Në fillim të vitit 1934 shohim se qarqet çifute fillojnë të interesohen për Shqipërinë. Është fjala për disa plane të organizatave sioniste lidhur me shpërnguljen dhe stabilizimin në vendin tonë të mijëra ebrejve të ikur nga Gjermania naziste. Për të
E Dielë, 09 Tetor 2011 20:05

Tranzicioni dhe objektet tranzicionale: Një kritikë e ndryshimeve

Publikuar në Nr. 3 Shkruar nga Peter Stamatov
Udhëkryqet me të cilët Evropa Lindore e Qëndrore u ndesh menjëherë mbas daljes nga totalitarizmi paskëshin qenë një labirint, brenda të cilit tash kaq kohë ajo po sillet e vërsillet pa ia gjetur as fundin as kreun. Kjo kohë e hapësirë, në të cilën e
Faqja 3 nga 4