Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 3
E Martë, 26 Tet 2021

Nr. 3

E Dielë, 09 Tetor 2011 20:08

Historia e filozofisë evropiane nga Rilindja e këtej

Publikuar në Nr. 3 Shkruar nga Alfred Weber, Denis Huisman
Në Angli gjenia e racës saksone i dha reformës filozofike një karakter shumë të ndryshëm nga ç'e pati ajo në Itali. Shpirti anglez, i përkorë dhe pozitiv, e pa me mosbesim qoftë traditën skolastike, qoftë sintezat e nxituara të metafizikës së pavarur.
Faqja 4 nga 4