Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 4
E Martë, 26 Tet 2021

Nr. 4

E Mërkurë, 12 Tetor 2011 08:58

Shtëpia, simboli popullor i shqiptarëve

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Dardan Gashi
Të shpjegosh shtëpinë si simbol popullor të një kombi është sigurisht një përpjekje që mund të shkaktojë keqkuptime. Prandaj dua të theksoj që në fillim se këtu është fjala për një përpjekje për të studiuar e sqaruar, në kuptimin e Canetti-t, një
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 09:05

Frymë kritike apo gjedhe kritike

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Rexhep Qosja
Me një vonesë që më shkakton keqardhje e lexova numrin e dytë të revistës Përpjekja, që ka filluar të botohet në Tiranë nën drejtimin e Fatos Lubonjës. Kur i dhashë fund leximit, u ndjeva i gëzuar pasi më në fund, në jetën tonë kombëtare, do të
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 09:09

Multikulturalizmi në Ballkan

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Paskal Milo
Ballkani përfaqëson një rajon tepër të komplikuar në të gjitha drejtimet. Historia u ka përcjellë brezave të tij të tanishëm probleme mjaft të ngatërruara, të cilat në shumicën e tyre e kanë burimin në mozaikun e kombeve, etnive dhe minoriteteve
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 09:12

Mendime të shkarravitura

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Ernest Koliqi
Nji mik qi ushtron me zotsi e nder nji zeje me të cilën i a siguron vetes jetesën ma s'miri, nji ditë qiti e më tha: I lumi ti! Je shkrimtar e puna qi ban të kënaqë. E dij se asht e mundshëme: nuk jam prej atyne qi mendojnë se puna e tryezës lodhë
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 09:19

Dy sprova mbi Mitrush Kutelin

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Gazmend Muka
Titulli i rrëfenjës "Fshati im e pi rakinë" është vetëm reklama e saj. Krahas tij gjatë leximit mund të shfaqen dhe dy tituj të tjerë, siç mund të jetë: "Rakia është fshati im" dhe "Pi fshati im, pi". Mbi pluhurin e përditshëm, ngazëllues Mitrushi ngre në
Faqja 2 nga 4