Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 4
E Dielë, 05 Dhj 2021

Nr. 4

E Mërkurë, 12 Tetor 2011 17:33

Mbi interpretimin

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Ehat Musa
Ehat Musa është nga ata artistë shqiptarë që bëjnë emër në skenat e botës pa bërtitur shumë. Nuk u bërtet as arti, as kombësia. S'po përmendimkëtu as artistët shqiptarë që pakëz thirrën apo u çorën në Perëndim, as ata të tjerët që bënë
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 17:38

Këndvështrim i ri mbi historinë e hershme të shqiptarëve

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Gottfried Schram
Besoj se nuk ka shqiptar, që të mos jetë i bindur se populli i tij jeton qysh në kohë të hershme mbi truallin, ku ai jeton edhe sot dhe se paraardhësit e shqiptarëve të sotshëm janë po ata ilirë, që dëshmohen në Shqipërinë antike të veriut. Ata
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 17:41

Zogu, Noli dhe fatet e një qeverie Shqiptare

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Artan Puto
Siç dihet, pas 7 prillit 1939 mbreti Zog së bashku me rrethin më të ngushtë të familjarëve dhe të bashkëpunëtorëve të tij u largua nga vendi fillimisht në Greqi e Turqi për t'u vendosur më vonë, gjatë tërë periudhës së luftës, në Londër. Arsyeja e
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 17:47

Adam Miçniku në Shqipëri

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga Adam Michnik
Një nga ngjarjet e rëndësishme të jetës kulturore shqiptare gjatë harkut të kohës që ndan dy numrat e revistës ishte edhe vizita e Adam Michnikut. Fatkeqësisht kjo vizitë nuk gjeti në Shqipëri jehonën që meriton fama e Michnikut si disident i
E Mërkurë, 12 Tetor 2011 18:16

Rrënjët intelektuale të Rajhut të Tretë

Publikuar në Nr. 4 Shkruar nga William L. Shirer
Nga i mori Hitleri idetë e tij përveç historisë? Në një kohë kur kundërshtarët e tij brenda e jashtë vendit, ishin shumë të zënë me punë, ose shumë budallenj për t'i kushtuar vëmendje - deri sa u bë tepër vonë - ai thithte, si edhe shumë gjermanë të
Faqja 4 nga 4