Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 9
E Dielë, 21 Kor 2024

Nr. 9

E Enjte, 13 Tetor 2011 07:14

Diasporë

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Martin Camaj
(që vjen me thënë gjak i shprishur)Në kohë miset e ftyrës janë bjerrë
E Enjte, 13 Tetor 2011 07:15

Lule shqipo lule djale

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Edi Rama
Kur u vendos që Përpjekja e nëntë t'i kushtohej shqiptarit nëpër botë më fërgëlloi trupi njëlloj si njëherë e njëkohë përballë një teme të madhe hartimi shkruar në dërrasë të zezë nga dora e zyshës së bukur të letërsisë dhe më pushtuan
E Enjte, 13 Tetor 2011 07:18

Letërsia në Shqipëri si letërsi "në"

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Erind Pajo
Pavarësisht nga inercia bashkëbisedore e gjuhës dhe sygjerimet e logjikës tradicionale, në përgjithësi ka më tepër kuptim të flitet në terma te letërsia në një vend, sesa letërsia vendore. Përdorimi i dyfishtë i termave Letërsia Shqiptare dhe Letërsia
E Hënë, 17 Tetor 2011 08:54

Juri Golec

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Danillo Kish
Kjo novelë është shkruar në periudhën 1983 - 1984 dhe i përket ansamblit të tregimeve që formojnë librin Enciklopedia e të vdekurve, por Danilo Kishit i pëlqente ta ndante nga kjo përmbledhje, me sa duket për arsye të ekuilibrit stilistik: në fakt,
E Hënë, 17 Tetor 2011 09:13

Shkrimtari Kadare në olimpin frëng të moralit dhe politikës

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Editor
Një nga ngjarjet më të trumpetuara të jetës kulturore shqiptare në harkun e kohës midis dy numrave të revistës ishte pranimi i Ismail Kadaresë si anëtar i Akademisë Franceze të Shkencave Morale dhe Politike. Media shqiptare e përdori të
Faqja 2 nga 4