Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 9
E Shtunë, 25 Maj 2024

Nr. 9

E Enjte, 13 Tetor 2011 06:41

Ndal politikës "Krimi ndjell Krim": Promemorie

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Editor
Drejtuar:Opinionit publik shqiptarForcave politike në pushtet dhe kreut të tyre, Presidentit të RepublikësForcave politike opozitareUshtrisë dhe Policisë
E Enjte, 13 Tetor 2011 06:58

Editorial: Shteti shqiptar armik i kombit shqiptar

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Fatos Lubonja
Ndërkohë që përgatisnim numrin nëntë të revistës, të cilin e kemi fokusuar tek gjendja dhe problemet e shqiptarëve jashtë atdheut, në Shqipëri filloi kolapsi i të ashtuquajturave skema piramidale mbi të cilat ishte bazuar thuajse krejt sistemi ekonomik postkomunist i vendit. Promemoria e intelektualëve në krye të revistës, e botuar për herë të parë në gazetën Koha Jonë më 28 janar, flet për shkaqet dhe pasojat e kësaj krize si dhe për rreziqet që i kanosen vendit. Por ngjarjet që e pasuan atë i kapërcyen parashikimet. Ende teksa po mbyllim këtë numër situata vazhdon të përkeqësohet. Hendeku midis popullit dhe pushtetit po bëhet gjithnjë e më i thellë, situata gjithnjë e më e pakontrollueshme. Qyteti i Vlorës ka hyrë në përleshje të hapura me policinë dhe trupat speciale të dërguara atje. Nëse rradhët e këtij editoriali do t'i mbarojmë nesër ka gjasë që do të na duhet të ndryshojmë numrin e të vdekurve (deri tani 3) dhe atë të të plagosurve që ka qenë mbi njëqind. Dhe nuk dihet se ku do të ketë shkuar Shqipëria kur numri të mbarojë së shtypuri. Shqipëria po dridhet nën pushtetin e dy demonëve, atyre të kaosit dhe atyre të diktaturës. Demonët e…
E Enjte, 13 Tetor 2011 07:06

Edhe një herë për identitetin

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Ardian Klosi
(ose shqiptari në mërgim) Afrim Gashi - Shnajder ka filluar punë kohët e fundit si detektiv i supermarketit Kaufhaus në Dyseldorf. Rrogën neto e ka 1500 marka në muaj; punëdhënësi i siguron gjthashtu dy palë kostume, tri këmisha e katër kravata në vit. Shefit të
E Enjte, 13 Tetor 2011 07:09

Mbi emigracionin shqiptar

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Fabian Kati
(vështrim mbi gjendjen aktuale në Itali) Dikur tregohej një anekdotë: e pyetën Shtjefën Palushin ç do bënte sikur të hapeshin kufijtë e Shqipërisë, dhe ai u përgjigj: Do hypja mbi një pemë... (një sakati si Shtjefni nuk i mbetej veçse të kacavirrej mbi ndonjë degë për të shpëtuar
E Enjte, 13 Tetor 2011 07:11

As në tokë e as në qiell

Publikuar në Nr. 9 Shkruar nga Shpresa Baçe
Intervista me shqiptarë nga Kosova në Gjermani Nga intervistat, që po i sjellim pa asnjë redaktim, as edhe gjuhësor, (të cilat fitojnë k'shtu vlerën e dokumentit autentik), dalin botë të ndryshme. Me ndryshime të dukshme sipas mundësisë që kanë pasur për t u integruar në shoqërinë gjermane,
Faqja 1 nga 4