Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 10
E Martë, 26 Tet 2021

Nr. 10

E Martë, 18 Tetor 2011 08:44

T'i jepet fund terrorit

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Thomas Carlyle
Qysh prej Festës së Qënies Supreme dhe zhurmës gjithë madhështi që u bë rreth saj, për të cilën Bilandi ishte shprehur se po bëhej e mërzitshme (Avec ton Etre Supreme tu comences m embeter) Robespieri është dukur shumë rrallë në Komitet.
E Martë, 18 Tetor 2011 08:46

"Republika shqiptare e Korçës"

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Muhin Çami
(Mbi protokollin shqiptaro - francez të 10 dhjetorit 1916)
E Martë, 18 Tetor 2011 10:40

Përgjigje letrës së një miku që e la Shqipërinë

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Fatos Lubonja
I dashur mik Me letrën tënde të mbushur cyt me përshtypjet, emocionet dhe mundësitë e mëdha që të ka hapur jeta në SHBA më kujtove një nga përkthimet e mija të kahershme të burgut, kur, mbas vdekjes së Hoxhës, filluam të fusnim në kampin e Spaçit
Javën që shkoi u çel në Milano, si çdo vit, Salloni i Librit Antik. Ndofta është përshtypja ime ose ndofta ma shtinë në mendje miqtë e shumtë që takova kësaj here, por sot, krahas tregtimit të dorëshkrimeve me miniatura dhe atlasëve të shekullit XVII
E Martë, 18 Tetor 2011 10:43

Të dehur nga gjaku

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Péter Krasztev
Historia e policit
Faqja 3 nga 4