Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 10
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 10

E Martë, 18 Tetor 2011 10:44

Tirana - ferri urban i fundshekullit të XX

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Artan Shkreli & Daniel Gjoni
Qyteti socialist shqiptar, siç mund të jemi të gjithë të njëmendjeje, nuk qe aspak cilësor, prandaj është e kuptueshme që ai të mos përfshihej qoftë dhe në mendimin urbanistik të vendeve të kampit socialist. Politika urbane në Shqipëri përgjithësisht
E Martë, 18 Tetor 2011 10:46

Mbi huazimet italiane në gjuhën shqipe

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Kristina Jorgaqi
Ka kaluar tashmë një shekull që kur Gustav Meyer-i - indoeuropianisti dhe albanologu i shquar austriak, autori i të parit dhe, deri tani, të vetmit fjalor etimologjik të gjuhës shqipe - konstatoi se ndikimi roman (d.m.th. ai latin dhe italian) është ndikimi i
E Martë, 18 Tetor 2011 10:47

Historia e filozofisë Evropiane nga Rilindja e këtej

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Alfred Weber, Denis Huisman
Lajbnici Teoria e harmonisë së paravendosur ndryshon në një pikë të rëndësishme nga sistemi okazionalist. Ky i fundit e pranon ndërhyrjen e posaçme të Hyjnisë sa herë bëhet fjalë për të akorduar shpirtin me organizmin fizik. Kjo ndërhyrje konsiston në
Faqja 4 nga 4