Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 10
E Martë, 26 Tet 2021

Nr. 10

E Hënë, 17 Tetor 2011 20:22

Shqipëria dhe profetët perëndimore

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Fron Nazi
Në dhjetor 1990 regjimi komunist ra edhe në Shqipëri e, sa hap e mbyll sytë, Tirana u shndërrua në një fushlojë të madhe demokratike. Qeveri perëndimore dhe organizata joqeveritare u dyndën në Tiranë me premtimet për ta transformuar
E Hënë, 17 Tetor 2011 20:24

Nga clandestine në displaced people

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Kosta Barjaba
Më 1996 bashkarisht me sociologun italian Luigi Perrone, profesor në Universitetin e Lecces, dhe ate francez Georges Lapassade, profesor i merituar në universitetin Paris VIII, vendosëm ta titullonim librin që po botonim (një përmbledhje të
E Hënë, 17 Tetor 2011 20:28

Poezi nga Xhevahir Spahiu

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Xhevahir Spahiu
Këto poezi u shkruan në periudhën e trazirave. Në 1 mars, përvjetorin e lindjes, poeti i botoi në një cikël më vete në gazetën Koha Jonë. Ia kushtoi "studentëve të uritur për LIRI". Më gjashtë mars Xhevahir Spahiun e ndalën në rrugë dhe e
E Hënë, 17 Tetor 2011 20:33

Nga Bronksi në Ballkan

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Fron Nazi
HELLO HELLO! AMERIKA?
E Martë, 18 Tetor 2011 08:43

Kafe të nxehta në portin e Durrësit

Publikuar në Nr. 10 Shkruar nga Ardian Klosi
Ishte hera e tretë që do të shkelja në portin e Durrësit dhe hera e parë duke ardhur nga deti. Kisha qenë më së pari i vogël me babain dhe vëllanë për të parë vaporin e ri dymbëdhjetëmijëtonësh Vlora , kurse herën e dytë kisha kaptuar fshehurazi
Faqja 2 nga 4