Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 11-12
E Dielë, 21 Pri 2024

Nr. 11-12

E Martë, 18 Tetor 2011 16:43

Editorial: Dy fjalë lexuesit

Publikuar në Nr. 11-12 Shkruar nga Fatos Lubonja
I kërkojmë ndjesë lexuesit të Përpjekjes për vonesën e daljes së këtyre dy numrave të lidhura në një vëllim të vetëm. Ngjarjet e vitit të kaluar dëmtuan edhe ecurinë normale të botimit të revistës. Ato devijuan shumë emocione dhe shumë impenjim të bashkëpunëtorëve të revistës, madje detyruan disa prej tyre të largohen nga Shqipëria. Edhe botuesi i saj, Fatos Lubonja, u detyrua të merret gjatë gjysmës së parë të vitit me aktivitet të mirëfilltë politik, çka i mori shumë energji dhe kohë. Ky botim i Përpjekjes përmbledh dokumente që dëshmojnë për ngjarjet e vitit që kaluam, i cili shpesh në shtyp dhe në fjalime politikanësh është quajtur një vit i mbrapshtë. Është e vërtetë se viti 1997 ishte një vit tejet traumatik, i mbarsur me krime të tilla politike dhe ordinere që e tejkaluan edhe imagjinatën më të mbrapshtë të shqiptarëve. Megjithatë Përpjekja mendon se ay nuk ka qenë vetëm një vit i mbrapshtë. Ay ishte një vit që tregoi jo vetëm veset dhe mangësitë më të mëdha të shqiptarëve, por edhe cilësitë e tyre pozitive. Viti 1997 ishte viti i rrëzimit të një diktature të mbrapshtë, vit ku shqiptarët sfiduan dhunën shtetërore me një trimëri që s e…
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 08:12

Ehat Musa i shkruan drejtuesit të Përpjekjes

Publikuar në Nr. 11-12 Shkruar nga Ehat Musa
I dashur Fatos
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 08:14

Berisha dhe PD e shndërruan Shqipërinë në kazino

Publikuar në Nr. 11-12 Shkruar nga Tonino Perna
Intervistë dhënë BBC-së nga Tonino Perna, shef i Katedrës së Sociologjisë Ekonomike në Universitetin e Mesinas, Itali, dhe president i Qendrës Ndërkombëtare të Kërkimeve për Bashkëpunimin Ekonomik të financuar nga Bashkimi Evropian.
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 08:16

E ardhme e zymtë për ekonominë shqiptare

Publikuar në Nr. 11-12 Shkruar nga Gabriel Partosh
Koment i analistit të BBC Gabriel Partosh pas përdorimit të dhunës nga policia në Vlorë. Administrata e presidentit Sali Berisha ndodhet në një pozitë të vështirë thotë Gabriel Partosh.
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 08:18

Regjim gangsterësh që ne financojmë

Publikuar në Nr. 11-12 Shkruar nga Andrew Gumbell
Qeveria e Shqipërisë, vendi më i varfër i Evropës i cili ndodhet tani në buzë të anarkisë, është marrë me larjen e parave të fëlliquara. E pra, ky vend gëzon akoma përkrahjen e demokracive perëndimore duke përfshirë Britaninë e Madhe.
Faqja 1 nga 4