Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 13-14
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 13-14

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:12

Ahlemi

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Fatos Lubonja
(Nga tregimet e burgut)
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:16

Gazetaria në fillimet e pavarësisë së Shqipërisë (1913-1915)

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Luan Zelka
Me Shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë më 28 Nëntor 1912 nis një etapë e re e historisë së shtypit shqiptar. Objekt i këtij punimi është studimi i mendimit teorik mbi gazetarinë në shtypin atdhetar, që doli brenda vendit, pas asaj ngjarjeje të
Shqipëria dhe kryeqyteti i saj Tirana, gjatë 7 vjetëve të fundit janë kthyer në arena të ndeshjeve të mëdha politike dhe të një dinamike sociale veçanërisht interesante. Transformimet e mëdha ekonomike, politike institucionale e shoqërore, ndryshimi i
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:21

Heroina e dashurisë

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Donika Omari
Personalitete të mëdha të shekullit 19 e kanë quajtur shekullin tonë si një të ardhme ku, falë përparimit të jashtëzakonshëm në fusha të ndryshme të veprimtarisë njerëzore, arsyeja do të triumfonte mbi paragjykimet. Në shumë drejtime ata kishin të
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:23

... Sepse ky libër e largon rininë nga idealet komuniste ...

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Robert Shvarc
Romani i Remarkut Tre shokë u botua për herë të parë në Shqipëri në vjeshtë të vitit 1961. Asokohe, në të vetmen shtëpi botuese shtetërore të letërsisë artistike që ekzistonte në këtë vend, frynte ende një fllad pak a shumë i butë: nuk botoheshin
Faqja 4 nga 5