Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 13-14
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 13-14

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:26

Kopështi i Dilës dhe i Dodës

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Tonino Perna
Midis maleve të Pukës, në një luginë të mbrojtur nga erërat e akullta të verilindjes, rronte familja e Dilës dhe Dodës. Shtëpia e tyre, po ta shihje nga lart, dukej si një gështenjë e madhe e rrethuar nga një kurorë me ngjyra të gjelbra, të kuqe, rozë,
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:28

Ndërmjetësimi dhe Shqipëria

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Irene K. Ratner
Konfliket kanë ekzistuar që në krye të herës. Konfliktet, me grade të ndryshme ashpersie, që nga shqetesimet e vogla deri në ngjarjet e rëndësishme që sjellin shkatërrim, vrasje dhe luftra, janë pjese e jetes sonë të përditëshme. Një zgjidhje e tyre
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:30

Talenti dhe teknologjia

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga George Steiner
Besoj se shumë nga ju duhet ta kenë lexuar tashmë, prandaj të më falni. E kam fjalën tek numri i fundit i revistës kryesore të papirologjisë së krahasuar të Akademisë rumune që përmban një fragment, të deshifruar së fundmi, me interes të
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:34

Post Mortem

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Péter Krasztev
(post-modernizmi)
E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:36

Nga Lloku dhe Kanti tek Ogyst Konti

Publikuar në Nr. 13-14 Shkruar nga Alfred Weber, Denis Huisman
Xhon Lloku (John Locke) autori i librit të kritikuar nga Lajbnici, lindi në Wrington të Sommerstshirit. Ky bashkëatdhetar i Okamit dhe i dy Bekonëve vazhdoi tendencën pozitiviste, që është tipari dominues i filozofisë angleze. Studimi i mjekësisë i
Faqja 5 nga 5