Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Nr. 17
Sunday, 16 May 2021

Nr. 17

Friday, 21 October 2011 08:55

Midis lokales dhe universales

Published in Nr. 17 Written by Fatos Lubonja
I ftuar nga Literaturhause e Hamburgut të shkruaj mbi çfarë është evropiane në veprën time?, duke ravguar në hapësirën mendore ku takohet procesi krijues i veprës me kujtimet e vendit dhe të kohës kur zhvillohet ky
Friday, 21 October 2011 08:56

Shqipja e rikushtëzuar

Published in Nr. 17 Written by Ardian Vehbiu
Sot shëndeti i shqipes standarde rrezikohet jo aq nga ndikimi i drejtpërdrejtë mbi të i gjuhëve të tjera madhore, sa nga ballafaqimi i kulturës shqiptare me kultura të tjera të fuqishme e sidomos me të
Qëllimi kryesor i këtij artikulli është të hulumtojë ngërthimet kulturore, sociale dhe epidemiologjike që sjell mënyra e kryerjes së punës së seksit, një strategji kjo e rëndësishme mbijetese ndër një pjesë burrash shqiptarë që kanë emigruar në Itali dhe Greqi.
Friday, 21 October 2011 09:03

Budapest, 23 Shtator 2030

Published in Nr. 17 Written by György Dalos
Sot: datëlindja ime e tetëdhjetëeshtatë. Kryeministri elektronik i Mbretërisë Virtuale të Hungarisë kishte lënë porosi të më dërgonin nëpërmjet monitorit urimet e tij më të mira. Të gjitha faqet e internetit të vendit japin
Friday, 21 October 2011 09:04

Klubi i natës

Published in Nr. 17 Written by Idlir Hoxha
Kishim rreth dy muaj që unë, Turi dhe Papi kishim bërë në plan të shkonim në një nga night-club-et e Budapestit, po asnjëherë nuk ishim bërë mbarë. Vinin e kalonin të premtet, të shtunat dhe mbyllej
Page 2 of 3