Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 18
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 18

Me këtë tekst të ri, për herë të parë po i jepet shkollës sëmesme në një botim të vetëm historia e shqiptarëve në të gjitha trevat e veta etnike dhe në diasporë, për të gjitha periudhat, që nga lashtësia deri në ditët tona.
E Shtunë, 22 Tetor 2011 10:26

Nata e shfarosjes

Publikuar në Nr. 18 Shkruar nga Albana Shala
Ditët kishin filluar të zgjateshin. Ishte fund marsi. Darkave në shtëpinë tonë në Konradkade, të lëshuar me qira nga profesoresha izraelite, mblidheshim të gjithë, shumica studentë, por edhe te tjere. Prej disa muajsh
Përfytyrimi më popullor dhe më i zakonshëm që shqiptarët kanë pasur gjatë kohës së socializmit për beun, një prej simboleve kryesore të periudhës osmane, ka qënë pak a shumë ky që vijon: beu ka qënë një burrë i
E Shtunë, 22 Tetor 2011 10:31

Timarllinjte e krishterë në Shqipëri në shekullin e XV-të

Publikuar në Nr. 18 Shkruar nga Halil Inalçik
Gjatë ekzistencës së saj për gjashtë shekuj, Perandoria Osmane na ka lënë me miliona dokumenta zyrtare; një pjesë e madhe e tyre gjenden sot në Arkivat Kombëtare Turke në vartësi të Kryeministrisë (Baflbakanlik
E Shtunë, 22 Tetor 2011 10:34

Sami Frashëri apo Shemsedin Sami?

Publikuar në Nr. 18 Shkruar nga Bülent Bilmez
Do të ishte mire të fillonim duke qartësuar kufijtë e temës së kësaj kumtese, e cila është rezultat paraprak i një projekti kërkimor afatgjatë. Qëllimi i kësaj kumtese nuk është që të shkruhet një biografi e Shemsedin
Faqja 3 nga 4