Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Nr. 18
Thursday, 29 Feb 2024

Nr. 18

Friday, 21 October 2011 20:54

Evropa Qendrore dhe Lindore: Zgjerimi dhe kultura

Published in Nr. 18 Written by Corina Suteu
Në artikullin e tij LINDJE PERËNDIM- e thëna dhe e pathëna (ESTOUEST- le dit et le non dit, historiani polak Francizek Draus vë në dukje se Evropa Lindore dhe ajo perëndimore kanë perceptime të ndryshme mbi
Saturday, 22 October 2011 10:08

Diskutim mbi decentralizimin në Rumani: Disa shënime dhe vërejtje

Published in Nr. 18 Written by Oana Radu
Decentralizimi në Evropën Juglindore (dhe jo vetëm këtu) është një nga çështjet më të rëndësishme dhe më të vështira për t'u trajtuar. Duke qenë i nxitur gjerësisht edhe si objektiv i politikës kulturore, edhe si
Historianët na kanë treguar se ndërtimi i shteteve-komb, me projektet e tyre të pavarësisë politike, sociale dhe ekonomike ka qenë kushti themelor që ka bërë të lindë ideja moderne e trashëgimisë kulturore
Saturday, 22 October 2011 10:17

Koncepti për kulturën - ky fjalëkryq historik

Published in Nr. 18 Written by Stefan Çapaliku
Për rrethana tashmë të njohura historike në Shqipëri nuk ekziston një përkufizimi kombëtar për kulturën dhe nga ana tjetër asnjëherë komuniteti i artistëve së bashku me strukturat menaxhuese dhe politike nuk ka
Saturday, 22 October 2011 10:19

Sindromi i partizanit Meke

Published in Nr. 18 Written by Ardian Vehbiu
Që një ditë do të më duhej t'ua prezantoja lexuesve figurën e partizanit Meke, kjo flet më mirë se çdo analizë a përsiatje për shndërrimet që ka pësuar publiku shqiptar gjatë tridhjetë vjetëve të fundit; dhe jo vetëm për
Page 2 of 4