Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 21
E Dielë, 17 Tet 2021

Nr. 21

E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:19

Deminutivët në poezinë e Lasgushit

Publikuar në Nr. 21 Shkruar nga Hysen Matoshi
Njëra nga veçoritë gjuhësore dhe stilistike të poezisë së Lasgush Poradecit është edhe përdorimi mjaft i dendur i deminutivëve. Fillimisht shtrohet çështja nëse deminutivët do të mund të konsideroheshin si një
E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:22

Edgar Allan Poe

Publikuar në Nr. 21 Shkruar nga D. H. Lawrence
Poe nuk merret me indianët dhe natyrën. Ai nuk ka punë as me Vëllezërit e Kuq apo Vigvamët. Poe është krejtësisht i zhytur në procesin e shkatërrimit të psikikës së tij. Ashtu siç e kemi përmendur, ritmi i artit
E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:24

Kurajua dhe tmerri i vdekjes (sytë me dhè)

Publikuar në Nr. 21 Shkruar nga Fatos Lubonja
Në vitin 1979 u ridënova bashkë me dhjetë të burgosur të tjerë, si pjesëtar në një organizatë kundërrevolucionare, duke mu shtuar edhe 16 vjet burg të tjera dhe, pas një odiseje birucash ndëshkimore, u
E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:26

Mbijetesa e përditshme nën komunizëm

Publikuar në Nr. 21 Shkruar nga Enis Sulstarova
Studimet deritanishme për Shqipërinë komuniste nga autorë shqiptarë dhe të huaj kanë qenë pothuajse të gjitha makro-analiza të shtetit dhe shoqërisë. Fokusi i tyre ka qenë mbi aparatin prodhues, kontrollues dhe
E Shtunë, 22 Tetor 2011 22:28

Një kronikë me ndërkombëtare

Publikuar në Nr. 21 Shkruar nga Ylljet Aliçka
Ish nëpunësi vendas Rosh nisi punë në përfaqësinë ndërkombëtare kur Shefi i Madh i saj, ambasadori N, kalonte një krizë të thellë xhelozie, pasi e kishte tradhëtuar e dashura e tij 25 vjecare, kur ai kishte qenë me
Faqja 3 nga 4