Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Nr. 21
Thursday, 29 Feb 2024

Nr. 21

Saturday, 22 October 2011 22:19

Deminutivët në poezinë e Lasgushit

Published in Nr. 21 Written by Hysen Matoshi
Njëra nga veçoritë gjuhësore dhe stilistike të poezisë së Lasgush Poradecit është edhe përdorimi mjaft i dendur i deminutivëve. Fillimisht shtrohet çështja nëse deminutivët do të mund të konsideroheshin si një
Saturday, 22 October 2011 22:22

Edgar Allan Poe

Published in Nr. 21 Written by D. H. Lawrence
Poe nuk merret me indianët dhe natyrën. Ai nuk ka punë as me Vëllezërit e Kuq apo Vigvamët. Poe është krejtësisht i zhytur në procesin e shkatërrimit të psikikës së tij. Ashtu siç e kemi përmendur, ritmi i artit
Saturday, 22 October 2011 22:24

Kurajua dhe tmerri i vdekjes (sytë me dhè)

Published in Nr. 21 Written by Fatos Lubonja
Në vitin 1979 u ridënova bashkë me dhjetë të burgosur të tjerë, si pjesëtar në një organizatë kundërrevolucionare, duke mu shtuar edhe 16 vjet burg të tjera dhe, pas një odiseje birucash ndëshkimore, u
Saturday, 22 October 2011 22:26

Mbijetesa e përditshme nën komunizëm

Published in Nr. 21 Written by Enis Sulstarova
Studimet deritanishme për Shqipërinë komuniste nga autorë shqiptarë dhe të huaj kanë qenë pothuajse të gjitha makro-analiza të shtetit dhe shoqërisë. Fokusi i tyre ka qenë mbi aparatin prodhues, kontrollues dhe
Saturday, 22 October 2011 22:28

Një kronikë me ndërkombëtare

Published in Nr. 21 Written by Ylljet Aliçka
Ish nëpunësi vendas Rosh nisi punë në përfaqësinë ndërkombëtare kur Shefi i Madh i saj, ambasadori N, kalonte një krizë të thellë xhelozie, pasi e kishte tradhëtuar e dashura e tij 25 vjecare, kur ai kishte qenë me
Page 3 of 4