Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Nr. 21
Saturday, 25 May 2024

Nr. 21

Saturday, 22 October 2011 21:32

Kundër kulturës autiste

Published in Nr. 21 Written by Fatos Lubonja
Ky numër i Përpjekjes, që i dedikohet çështjeve të ndryshme të gjuhës dhe të letërsisë, hapet me një debat të zhvilluar në KUVENDIN E STUDIMEVE ILIRE, që u mbajt në Tiranë nga 15 deri më 20 shtator
Saturday, 22 October 2011 21:39

Shqipja dhe ilirishtja

Published in Nr. 21 Written by Giuliano Bonfante
Në antikitet, dy popuj të mëdhenj e të fuqishëm e ndanin midis tyre Gadishullin ballkanik (me përjashtim të Greqisë): Thrakët, që zinin pak a shumë Bullgarinë e tanishme, Turqinë europiane dhe Rumaninë, ilirët që
Saturday, 22 October 2011 21:42

Diskutim mbi kumtesën e G. Bonfantes

Published in Nr. 21 Written by Eqrem Çabej
Në lidhje me kumtesën shumë interesante të Prof. Giuliano Bonfantes edhe në lidhje me diskutimet që u bënë rreth saj, po lejohem të prek sa më shkurt vetëm tri pika: E para, marrëdhëniet rumune-shqiptare; e
Saturday, 22 October 2011 21:44

Diskutim rreth kumtesës së G. Bonfantes

Published in Nr. 21 Written by Androkli Kostallari
Në lidhje me kumtesën e Prof. Xhuliano Bonfantes dua të theksoj që në fillim se ne gëzohemi si albanologë që një indoevropianist dhe teoricien i njohur në fushën e glosologjisë si Prof. Bonfante, i çmuar edhe nga
Saturday, 22 October 2011 21:47

Përgjigje

Published in Nr. 21 Written by Giuliano Bonfante
Më vjen keq se nuk mund t'i pranoj kritikat që m'u bënë, mbasi nuk është rrëzuar asnjë prej argumenteve të mia, dhe as nuk mund të mohohen ato shtatëdhjetë fjalë që janë të përbashkëta midis shqipes dhe
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 4