Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 22
E Enjte, 29 Shk 2024

Nr. 22

E Hënë, 24 Tetor 2011 08:00

Si na shohin

Publikuar në Nr. 22 Shkruar nga Fatos Lubonja
Si na shohin është një nga rubrikat e hershme të Përpjekjes, ideja e çeljes së të cilës ka lindur në një kohë e në koherencë me tërë frymën kritike që e përshkon Përpjekjen qysh nga numri i parë deri tek i fundit.
E Hënë, 24 Tetor 2011 08:08

Hamleti tek bijtë e shqipes

Publikuar në Nr. 22 Shkruar nga Cyrus L. Sulzberger
Do të kishte qenë më me vend sikur Shekspiri, në vend të ngjarjeve të Natës së Dymbëdhjetë, të kishte vendosur në Iliri ngjarjet e tragjedisë Hamleti, duke qenë se Shqipëria është në të vërtetë Iliria e lashtë dhe,
E Hënë, 24 Tetor 2011 08:10

Shqipëria

Publikuar në Nr. 22 Shkruar nga Andrzej Stasiuk
Erdha sërish në këtë vend. Përsëri po ndjej kutërbimin e kanaleve dhe plehërave që pluskojnë. Gjatë natës kishte rënë shi i dendur kështuqë në agim midis shtëpive dergjej një shtresë veshtullore balte. Në pellgaçet
E Hënë, 24 Tetor 2011 08:13

Trajtat e të huajit - Qytetaria: formë e veçantë e pjesëmarrjes

Publikuar në Nr. 22 Shkruar nga Obrad Savic
Kush është i huaji? Cilat janë ligjet, apo normat politikat që e bëjnë të huajin të përjashtuar? Cili është dallimi nnërmjet të huajit dhe të përjashtuarit? A është i përjashtuari një sinonim për jo-qytetarin, refugjatin,
E Hënë, 24 Tetor 2011 08:15

Dyshimi

Publikuar në Nr. 22 Shkruar nga Tahar Ben Jelloun
Quhem Muhamed Bouchaib.Jam pastrues xhamash. Nuk jam polak por magrebin. Prej pak kohësh më thërrasin Moha, të tjerë më dashakeqas, më quajnë Bouche. Qeshin dhe unë nuk e di përse. Gjithnjë gjejnë
Faqja 1 nga 3