Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 15-16
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 15-16

Objekti i këtij punimi është paraqitja e një analize paraprake të disa fakteve të treguara nga shqiptarët rreth transformimit të identitetit të tyre personal gjatë kohës së qëndrimit në Amerikën e Veriut, lidhur me disa aspekteve mitike të ideologjive socio-
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:24

Kultura dhe rizbulimi i miteve kombëtare në Shqipëri

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Gilles de Rapper
Qëllimi i këtij punimi është të gjykojë impaktin e disa miteve kombëtare shqiptare në një kontekst shoqëror specifik: Rrethi i Devollit është zgjedhur si një zonë kufitare, e ndodhur në periferi të shtetit dhe në kontakt të drejtpërdrejtë me fqinjin shtetëror (Greqinë),
Ideologjia e nacionalizmit luajti një rol kryesor në ngjarjet historike në Ballkan ne shekullin XIX dhe XX. Në shtetet etnike të shekullit XIX, kombi përfytyrohej si një përpjekje e vazhdueshme për krijimin e një identiteti të përbashkët; ky identitet kontribuoi, në kufijtë
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:27

Ushtria Çlirimtare e Kosovës- miti i origjinës

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Jame Pettifer
Në maj të vitit 1996, kur ndërmori sulmin e saj të parë të hapur mbi forcat ushtarake serbe, Ushtria Çlirimtare e Kosovës (UÇK) ishte një organizatë e fshehtë, që numëronte jo më shumë se disa qindra anëtarë, shumica e të cilëve nuk ishin nga Kosova. Gjatë viteve
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:31

Miti i udhëheqjes - udhëheqësit e rinj në Kosovë

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Kimete Bytyçi
Arsyeja pse vendosa të hulumtoj ose të përpiqem të hulumtoj mitin rreth udhëheqësve të rinj dhe të mënyrës së udhëheqjes, qëndron në rolin që udhëheqësit luajnë në shoqërinë ku bëjnë pjesë. Përpara se të vazhdoj më tej do të doja të paraqisja disa
Faqja 3 nga 6