Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 15-16
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 15-16

E Enjte, 20 Tetor 2011 12:31

Arsimimi shqiptar në Kosovë 1992-1998

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Denisa Kostovica
Për shqiptarët, mësimi në shkollat fillore, të mesme dhe universitet, për vitin 1991-1992 nisi me vonesë. Kur ata filluan, në janar 1992, studentët u përpoqën të krijonin klasa me turne në shtëpi private, dyqane të adaptuara, bodrume dhe papafingo. Ky ishte
Lord Bajroni në poemën e tij Shtegëtimet e Çajlld Harolldit na paraqet pikëpamjen ndoshta më romantike të aftësive ushtarake të shqiptarëve, pikëpamje e cila ndikoi së tepërmi në përgjithësi te Perëndimi. Të pamposhtur bijtë e Shqipes thotë Lord Bajroni, E ku
Duke shkruar për gjendjen në të cilën ndodhej Shqipëria fill pas pavarësisë më 1912-13, Mithat Frashëri, njëri prej etërve të nacionalizmit shqiptar, shkruan se detyra që u dilte përpara shqiptarëve asokohe ishte që nga një grumbull fisesh të krijonin një
Ky studim paraqet raportin e një studimi disavjeçar mbi organizimin tradicional ekonomik dhe shoqëror në malësinë shqiptare. Fokusi i këtij studimi mbështetet mbi analizën krahasuese ndërmjet ekolgjisë, ekonomisë dhe organizimit shoqëror të dy zonave malore
Mbretëritë a perandoritë e mëdha, duke i mbajtur nën zotërim për një kohë të gjatë, në jo pak raste i kanë shpërbërë popujt më të vegjël. Ka ndodhur, në raste të veçanta, dhe krejtësisht e kundërta: dukuritë e etnokulturës së një populli, në rrugën e gjatë të
Faqja 4 nga 6