Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 15-16
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 15-16

E Enjte, 20 Tetor 2011 12:37

Ikja nga kompleksi i Rozafës

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Artan Fuga
Ka një metodologji në shkencat e sotme shoqërore për të përdorur modernitetin në zbulimin e tradicionales dhe tradicionalen në leximin e modernitetit. Fjala është, siç thuhet, për të lexuar modernen nëpërmjet traditës dhe traditën nëpërmjet modernes. Duke u
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:37

Dosja H e Ismail Kadaresë dhe krijimi i vargjeve homerike

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Galia Valtchinova
Ky punim studion mënyrën me të cilën letërsia e fiksionit (apo les belles - lettres) mund të ndikojë në kërkimet shkencore, duke reflektuar në të njëjtën kohë edhe ngjarjet politike të kohës. Letërsia për të cilën do të flasim është ajo më e mira bashkëkohore
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:38

Mitet e identitetit kombëtar shqiptar

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Noel Malcolm
Ilirianët e lashtë nëmirëkuptim: Pas 2000 vjetësh beteje në vetmi shqiptarët bashkojnë forcat me ushtarët e demokracisë - grimca të një kombi piktoresk. Ky ishte titulli që përshëndeste lexuesit e New York Evening Sun një ditë shtatori të 1918-s. Këtu ka vend për të
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:40

Mite dhe forma të reja dominimi në Shqipërinë e sotme

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Mariela Pandolfi
Ballkani, ky gadishull i lidhur gjeografikisht me Evropën dhe Mesdheun dhe i ndërtuar kulturalisht si vendi i diversiteteve, është menduar dhe përshkruar nga evropianët, siç na e kujton edhe libri i Maria Todorovës (1998), në mënyrë të tillë që, në të njëjtën
Që prej gjysmës së dytë të korrikut 1998 jam koordinatori në Shqipëri për ARCS-ARCI Cultura e Sviluppo, një OJQ italiane, të një projekti zhvillimi që ka si qëllim forcimin në përgjithësi të shoqërisë civile në Shqipëri dhe forcimin e shoqatës rinore ekzistuese, në
Faqja 5 nga 6