Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 15-16
E Mërkurë, 27 Tet 2021

Nr. 15-16

Traktati i Vestfalisë më 1648 vendosi bazat e sistemit të sotëm ndërkombëtar, të cilat përcaktuan shtetin-komb, si një aktor unik në kompleksitetin e politikës botërore. Ideja e shtetit modern shënon fundin e Mesjetës nëpërmjet nevojës për të reformuar
E Enjte, 20 Tetor 2011 12:43

Teoritë e konspiracionit në median dhe politikën shqiptare

Publikuar në Nr. 15-16 Shkruar nga Fabian Schmidt
Teoritë e konspiracionit janë një tip specifik miti. Ato përfshijnë perceptime komplekse të një të vërtete të veçantë. Përderisa e vërteta nuk ekziston,më pëlqen të përdor termin subjektivitet ndërindividual, i cili vjen nga fusha e shkencave të komunikimit. Ky
Artikulli në fjalë i hedh një vështrim debateve të sotme politike mbi masën dhe shkallën e korrupsionit në policinë shqiptare. Në këtë mënyrë artikulli e përqas këtë çështje në dy nivele analize. Së pari, ai argumenton se ndërsa korrupsioni në policinë shqiptare
Faqja 6 nga 6