Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Nr. 8
Monday, 24 Jun 2024

Nr. 8

Saturday, 05 November 2011 16:08

Shtatorja e Nolit, kioskat dhe monumentalizmi shqiptar

Published in Nr. 8 Written by Fatos Lubonja
(Edhe një herë për frymën kritike) Pas botimit të numrit shtatë të Përpjekjes tek një kategori lexuesish janë shtuar disa vërejtjeve dhe pakënaqësi të shprehura prej tyre qysh me daljen e numrave të saj të parë. Disa prej tyre me dashamirësi, disa me cinizëm dhe disa deri edhe me armiqësi janë shprehur se revista ka një frymë nihilizmi pa cak, se
mohon ose përçmon vlerat e së kaluarës, se denigron mjaft figura me të cilat gati-gati identifikohet kombi,
se, duke e lexuar atë, të kap dëshpërimi... Ka edhe nga ata që e kanë quajtur antishqiptare, pasi në
faqet e saj bashkëkombasit na u paraqitkan nën dritën më të keqe... Përpara se t'u japim përgjigje këtyre kritikave le të tregojmë një nga bëmat e fundit që ka ndodhur në kryeqytetin tonë, jo për të justifikuar në mënyrë banale kritikat e Përpjekjes ndaj shqiptarëve, por pasi mendojmë se kemi të bëjmë me një ngjarje tepër kuptimplotë, që, duke e karakterizuar par excellence 
kohën që po jetojmë, do të na ndihmojë të jemi shumë më të qartë në shtjellimin e argumentave tanë. Para disa kohësh parlamenti shqiptar kishte marrë vendim që në një nga sheshet e parkut para godinës së tij të vendosej shtatorja e Nolit.…
Saturday, 05 November 2011 16:11

Vazhdimi i një dashurie

Published in Nr. 8 Written by Fron Nazi
Përshtypjet e para janë ato më të pashlyeshmet. Ajo çka vjen më vonë është ose vazhdim i një dashurie osevazhdim i një divorci.
Saturday, 05 November 2011 16:12

Ç'duhet bërë?

Published in Nr. 8 Written by Editor
Opinone nga Annette Laborey, Andi Bejtja, Arben Kumbaro
Saturday, 05 November 2011 16:15

Vrasja e Byhnerit

Published in Nr. 8 Written by Bashkim Shehu
(Persiatje mbi shfaqjen e dramës së Georg Byhnerit "Vrasja e Dantonit", nga Teatri Kombëtar)
Saturday, 05 November 2011 16:16

Diçka ka marrë fund

Published in Nr. 8 Written by György Konrád
Kur gjithçka përreth nesh ndryshon, është e pamundur që ne të mos ndryshojmë. Letërsia si institucion kombëtar - çka ishte në kohën e socializmit - nuk ekziston më.
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 4