Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Art
E Hënë, 11 Dhj 2023

Mbi Vermmer-in

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:34 Publikuar në Nr. 8

Muzeu Mauritshuis në Hagë paraqiti, si vazhdim i ekspozitës së Galerisë Kombëtare të Arteve të Uashingtonit, një retrospektivë kushtuar veprave të piktorit Johannes Vermeer (1632-1675). Kjo ekspozitë ka kërkuar durim, punë dhe diplomaci shumë të madhe, por edhe më se katër milion dollarë.

Çështje të avangardës dhe kitsch-it në artin shqiptar

E Hënë, 17 Tetor 2011 10:32 Publikuar në Nr. 9

Në vitin 1939, duke marrë shkas nga fenomenet e reja të shfaqura në skenën e artit perëndimor, por dhe atij lindor, sidomos në fushën e artit vizual, Clement Greenberg, teoricien dhe filozofi i modernizmit, shkroi esenë e tij të famshme Avanguarda