Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Art
Wednesday, 27 Oct 2021

Mbi Vermmer-in

Wednesday, 16 November 2011 08:34 Published in Nr. 8

Muzeu Mauritshuis në Hagë paraqiti, si vazhdim i ekspozitës së Galerisë Kombëtare të Arteve të Uashingtonit, një retrospektivë kushtuar veprave të piktorit Johannes Vermeer (1632-1675). Kjo ekspozitë ka kërkuar durim, punë dhe diplomaci shumë të madhe, por edhe më se katër milion dollarë.

Çështje të avangardës dhe kitsch-it në artin shqiptar

Monday, 17 October 2011 10:32 Published in Nr. 9

Në vitin 1939, duke marrë shkas nga fenomenet e reja të shfaqura në skenën e artit perëndimor, por dhe atij lindor, sidomos në fushën e artit vizual, Clement Greenberg, teoricien dhe filozofi i modernizmit, shkroi esenë e tij të famshme Avanguarda