Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Ese dhe komente
E Hënë, 24 Qsh 2024

Mediokriteti - amatorizmi - profesionalizmi

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:23 Publikuar në Nr. 7

Kamaleonizmi si farsë dhe lojë

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:22 Publikuar në Nr. 7

Ndërgjegja qytetare dhe shitësit e peshkut

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:21 Publikuar në Nr. 7

Letra IV

E Martë, 11 Dhjetor 2012 19:46 Publikuar në Nr. 2

Tirania dhe njeriu tragjik

E Martë, 11 Dhjetor 2012 08:09 Publikuar në Nr. 6

Shqiptarët dhe Evropa

E Hënë, 10 Dhjetor 2012 10:24 Publikuar në Nr. 5

Vazhdimi i një dashurie

E Shtunë, 05 Nëntor 2011 16:11 Publikuar në Nr. 8

Përshtypjet e para janë ato më të pashlyeshmet. Ajo çka vjen më vonë është ose vazhdim i një dashurie ose
vazhdim i një divorci.

Koncepti i Orientalizmit ka marrë një domethënie të re, duke nisur nga 11 shtatori 2001. Sulmi mbi World Trade Center në New York, ishte thuajse një vërtetim i tezës së ndeshjes së qytetërimeve (Clash of civilizations) të Samuel Huntington-it.

A pati ngritje të perëndimit, nacionalist apo jo?

E Enjte, 27 Tetor 2011 07:15 Publikuar në Nr. 25

Debati rreth ngritjes së Perëndimit, në përgjithësi, është zhvilluar mbi faktin se cili faktor, ose faktorë kulturorë, gjeografikë, apo materialë të jetës evropiane e bënë Evropën të largohej nga qytetërimet paraindustriale të botës.

Vendngjarja e masakrimit famëkeq nga ana e serbëve të një familjeje të madhe shqiptare në mars 1998 është shndërruar në faltoren më të shquar të Kosovës së pasluftës, që tërheqmemijëra vizitorë shqiptarë.

Faqja 1 nga 6