Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Ese dhe komente
Thursday, 29 Feb 2024

Mediokriteti - amatorizmi - profesionalizmi

Tuesday, 11 December 2012 20:23 Published in Nr. 7

Kamaleonizmi si farsë dhe lojë

Tuesday, 11 December 2012 20:22 Published in Nr. 7

Ndërgjegja qytetare dhe shitësit e peshkut

Tuesday, 11 December 2012 20:21 Published in Nr. 7

Letra IV

Tuesday, 11 December 2012 19:46 Published in Nr. 2

Tirania dhe njeriu tragjik

Tuesday, 11 December 2012 08:09 Published in Nr. 6

Shqiptarët dhe Evropa

Monday, 10 December 2012 10:24 Published in Nr. 5

Vazhdimi i një dashurie

Saturday, 05 November 2011 16:11 Published in Nr. 8

Përshtypjet e para janë ato më të pashlyeshmet. Ajo çka vjen më vonë është ose vazhdim i një dashurie ose
vazhdim i një divorci.

Koncepti i Orientalizmit ka marrë një domethënie të re, duke nisur nga 11 shtatori 2001. Sulmi mbi World Trade Center në New York, ishte thuajse një vërtetim i tezës së ndeshjes së qytetërimeve (Clash of civilizations) të Samuel Huntington-it.

A pati ngritje të perëndimit, nacionalist apo jo?

Thursday, 27 October 2011 07:15 Published in Nr. 25

Debati rreth ngritjes së Perëndimit, në përgjithësi, është zhvilluar mbi faktin se cili faktor, ose faktorë kulturorë, gjeografikë, apo materialë të jetës evropiane e bënë Evropën të largohej nga qytetërimet paraindustriale të botës.

Vendngjarja e masakrimit famëkeq nga ana e serbëve të një familjeje të madhe shqiptare në mars 1998 është shndërruar në faltoren më të shquar të Kosovës së pasluftës, që tërheqmemijëra vizitorë shqiptarë.

 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 6