Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Kulturë filozofike
E Hënë, 11 Dhj 2023

Spinoza

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:32 Publikuar në Nr. 7

Postmodernizmi dhe modernizmi

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:31 Publikuar në Nr. 7

Kampanela

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:03 Publikuar në Nr. 2

Kapitalizmi, Socializmi dhe Moderniteti

E Martë, 11 Dhjetor 2012 20:02 Publikuar në Nr. 2

Shkolla karteziane

E Martë, 11 Dhjetor 2012 09:00 Publikuar në Nr. 6

Filozofia e Lyotard-it si të rishkruhet moderniteti

E Martë, 11 Dhjetor 2012 08:58 Publikuar në Nr. 5

Rrënjët intelektuale të nazizmit

E Hënë, 10 Dhjetor 2012 10:47 Publikuar në Nr. 5

Spinoza

E Mërkurë, 16 Nëntor 2011 08:43 Publikuar në Nr. 8

Shtrirja, duke u modifikuar, bëhet lëvizje dhe qetësi; mendimi, duke u modifikuar, bëhet inteligjencë dhe vullnet. Lëvizja, inteligjenca, vullneti dmth. krejt bota relative (natura naturata ) janë modet ose afeksionet e substancës, ose ose, çka është e njëjta gjë, të atributeve të saj.

Nga Lloku dhe Kanti tek Ogyst Konti

E Mërkurë, 19 Tetor 2011 20:36 Publikuar në Nr. 13-14

Xhon Lloku (John Locke) autori i librit të kritikuar nga Lajbnici, lindi në Wrington të Sommerstshirit. Ky bashkëatdhetar i Okamit dhe i dy Bekonëve vazhdoi tendencën pozitiviste, që është tipari dominues i filozofisë angleze. Studimi i mjekësisë i

Faqja 1 nga 2