Revista PERPJEKJA

You are here: Faqja kryesore » Displaying items by tag: Kulturë filozofike
Sunday, 23 Jan 2022

Spinoza

Tuesday, 11 December 2012 20:32 Published in Nr. 7

Postmodernizmi dhe modernizmi

Tuesday, 11 December 2012 20:31 Published in Nr. 7

Kampanela

Tuesday, 11 December 2012 20:03 Published in Nr. 2

Kapitalizmi, Socializmi dhe Moderniteti

Tuesday, 11 December 2012 20:02 Published in Nr. 2

Shkolla karteziane

Tuesday, 11 December 2012 09:00 Published in Nr. 6

Rrënjët intelektuale të nazizmit

Monday, 10 December 2012 10:47 Published in Nr. 5

Spinoza

Wednesday, 16 November 2011 08:43 Published in Nr. 8

Shtrirja, duke u modifikuar, bëhet lëvizje dhe qetësi; mendimi, duke u modifikuar, bëhet inteligjencë dhe vullnet. Lëvizja, inteligjenca, vullneti dmth. krejt bota relative (natura naturata ) janë modet ose afeksionet e substancës, ose ose, çka është e njëjta gjë, të atributeve të saj.

Nga Lloku dhe Kanti tek Ogyst Konti

Wednesday, 19 October 2011 20:36 Published in Nr. 13-14

Xhon Lloku (John Locke) autori i librit të kritikuar nga Lajbnici, lindi në Wrington të Sommerstshirit. Ky bashkëatdhetar i Okamit dhe i dy Bekonëve vazhdoi tendencën pozitiviste, që është tipari dominues i filozofisë angleze. Studimi i mjekësisë i

  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 2